četrtek, 16. februar 2012

Povej mi, kaj bereš, povem ti, kdo si! - dr. Marko Uršič - vabilo

Ko danes čez ramo gledam nazaj na svoj študij filozofije (ki sem ga vzela zelo resno in se je tako raztegnil na celo desetletje :)), se še bolj, kot sem se, zavedam dragocenosti profesorjev, ki so mi odprli vrata v neslutene prostore duha ... Njihova predavanja in seznami izpitne literature niso pomenili le odlične hrane za misli (kar ves študij sicer nesporno je, zato bi se zanj, če bi bilo treba, nemudoma odločila še enkrat - kljub "neprofitabilnosti"), ampak še nekaj več ... nekaj sicer težko opredeljivega in še težje oprijemljivega, pa vendar ... več (seveda po mojih osebnih merilih, s katerimi se lahko kdorkoli strinja ali pač tudi ne). Med njimi je bil gotovo dr. Marko Uršič, eden redkih izobražencev, čigar znanje ima renesančne razsežnosti - posveča se metafiziki, logiki, kozmologiji, filozofiji prostora in časa, filozofiji religije, primerjalni religiologiji, teoriji simbolov ... Zato sem še posebej vesela, da se je odzval mojemu vabilu in bo v četrtek, 23. februarja ob 19h gostoval v Trubarjevi hiši literature (Stritarjeva 7) na še enem od mojih večerov v seriji Povej mi, kaj bereš, povem ti, kdo si!


                                                            spletna stran dr. Marka Uršiča

Štiri od knjig, ki so mu najbolj pri srcu in o katerih bo govora, mi je dr. Marko Uršič že izdal, tako da vam jih tokrat tudi jaz izjemoma prišepnem vnaprej: Montaigne: Eseji; Plotin: Eneade; Proust: Iskanje izgubljenega časa (verjetno V senci cvetočih deklet) in pa Wilder: Most svetega kralja Ludovika.

Izbor je res naravnost slasten in komaj čakam, da povprašam, kaj je tisto, kar ga je ob branju prav teh knjig najbolj presunilo ... Vabljeni, da se nama na potovanju v literarne in filozofske svetove pridružite v čim večjem številu!

Ni komentarjev:

Objavite komentar